Τετάρτη 25 Απρ 2018
<

Ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος Μεταγωγών και Δικαστηρίων.

Δράμα, 31-1-2018

Αρ.Πρωτ.: 16/2/2

Προς : - Π.Ο.ΑΣ.Υ.

-          Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ. (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

-          Δ.Α. Δράμας

-          Βουλευτή Ν. Δράμας με ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ Χρήστο.

-          Βουλευτή Ν. Δράμας με Ν.Δ. κ. ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ Δημήτριο.

-          Βουλευτή Ν. Δράμας με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ κα ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ Χαρά.

Θέμα: ΄΄ Ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος  Μεταγωγών και Δικαστηρίων στον Νομό Δράμας΄΄.

 

          Με τον Ν.2721/1999 Αρθ.48 συστάθηκε η Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με σκοπό την εξωτερική φρούρηση των Καταστημάτων Κράτησης, τη φρούρηση των νοσηλευομένων καταδίκων και υποδίκων και τη συνοδεία αυτών προς ανάκριση, εμφάνιση στο Δικαστήριο, ιατρική εξέταση κ.α. Παρά τον παραπάνω νόμο όμως, παρατάθηκε σύμφωνα με τον Ν.4509/2017 ως το τέλος του 2019, η παροχή των παραπάνω υπηρεσιών από την Ελληνική Αστυνομία.

Επίσης σύμφωνα με το ΦΕΚ198/Α/21-12-2017 και το Π.Δ. 153/2017, ιδρύεται το Κατάστημα Κράτησης Δράμας στην περιοχή του Δήμου Παρανεστίου Δράμας και ειδικότερα στην τοπική Κοινότητα του Νικηφόρου Δράμας.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας με το υπάρχον αστυνομικό προσωπικό της, είναι επιφορτισμένη να καλύπτει τις υπηρεσιακές ανάγκες για το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (κλειστού τύπου) στο Παρανέστι Δράμας, για το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων (ανοιχτού τύπου) στη βιομηχανική περιοχή της Δράμας, για τον έλεγχο διαβατηρίων της Εξοχής καθώς και για την πρόληψη και καταπολέμηση κάθε μορφής εγκληματικότητας στον Νομό Δράμας. Διαπιστώνουμε λοιπόν, ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος οι Συνάδελφοι μας να αδυνατούν να ανταποκριθούν επαρκώς και με ασφάλεια και στα νέα τους καθήκοντα, που θα αφορούν την εξωτερική φρούρηση και τις μεταγωγές των υποδίκων και καταδίκων του νεοιδρυθέντος Καταστήματος Κράτησης στον Νικηφόρο Δράμας.

Λόγω των παραπάνω θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο, για την εύρυθμη λειτουργία όλων των αστυνομικών υπηρεσιών του Νομού μας, για την πρόληψη και καταστολή κάθε μορφής εγκληματικότητας στην περιοχή μας και για την ασφαλή μεταγωγή των κρατουμένων του Καταστήματος Κράτησης του Νικηφόρο Δράμας, την άμεση ίδρυση και λειτουργία Αστυνομικού Τμήματος Μεταγωγών και Δικαστηρίων στο Νομό Δράμας, η οποία θα στελεχωθεί από αστυνομικούς σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για τις νεοιδρυθείσες αστυνομικές υπηρεσίες, ώστε το υπάρχον αστυνομικό προσωπικό της Δ.Α. Δράμας να συνεχίσει απρόσκοπτα να επιτελεί το έργο του.          

                                                                    Για το Δ.Σ.   

           Ο                                                                                                                           Ο

    Πρόεδρος                                                                                                       Γενικός Γραμματέας        

     ΠΙΤΣΙΚΟΓΛΟΥ Απόστολος                                                             ΖΛΑΤΟΣ Βασίλειος             

Είσοδος - Εγγραφή