Τετάρτη 25 Απρ 2018
<

Ενίσχυση Α.Τ.Κ Νευροκοπίου Δράμας- Ε.Δ. Εξοχής.

Δράμα, 27-04-2017

Αρ.Πρωτ.: 2808/2/350

Θέμα: Ενίσχυση Α.Τ.Κ Νευροκοπίου Δράμας- Ε.Δ. Εξοχής.

Προς:  -Διευθυντή Αστυνομίας  Δράμας Ταξίαρχο κ. ΚΑΪΠΑΚΗ Γεώργιο.

                      

 

          Κύριε Ταξίαρχε,

Από τις 07-04-2017 λόγω εφαρμογής της τροποποίησης του κώδικα συνόρων Schengen που προβλέπει να ελέγχονται διεξοδικά οι επιβάτες πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εισέρχονται και εξέρχονται από τη χώρα μας, ο έλεγχος διαβατηρίων Εξοχής Δράμας που υπάγεται στο Α.Τ. Κ. Νευροκοπίου Δράμας, αδυνατεί να ανταπεξέλθει με το υπάρχον προσωπικό στις απαιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί. Η καθυστέρηση των Ευρωπαίων πολιτών,των πολιτών τρίτων χωρών καθώς και των πολιτών της χώρας μας είναι μεγάλη, και ο κίνδυνος που διατρέχουν λόγω της αναμονής τους ακόμη και μέσα στο τούνελ, καθιστά επιτακτική την ανάγκη για άμεση ενίσχυση του Ε.Δ. Εξοχής Δράμας.

Στις 18-04-2017 ο Διοικητής του Α.Τ.Κ Νευροκοπίου Δράμας, με το υπ’ αριθμ. 40265/17/776593 έγγραφο του, σας ενημέρωσε για το ανωτέρω πρόβλημα και πρότεινε την ενίσχυση της υπηρεσίας του με απόσπαση τουλάχιστον πέντε (05) αστυνομικών που υπηρετούν στο Τ.Σ.Φ. Κ. Νευροκοπίου Δράμας, οι οποίοι ήδη απασχολούνται ως εποχούμενη περιπολία στο Ε.Δ. Εξοχής.

Μέχρι και σήμερα, δεν έχετε προβεί  σε καμία απολύτως  απόσπαση Συναδέλφου μας, καθώς θεώρησατε ως καλύτερη επίλυση του προβλήματος, τη διακοπή της απόσπασης  αστυνομικών από μάχιμες υπηρεσίες της Δ.Α. Δράμας και την επιστροφή τους στην οργανική τους θέση. Συγκεκριμένα προτίθεστε να διακόψετε την απόσπαση δύο (02) αστυνομικών που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ., ενός (01) αστυνομικού που υπηρετεί στην Ο.Π.Κ.Ε. και ενός (01) που υπηρετεί στο Α.Τ. Δράμας.

Παρακαλούμε για λόγους διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων και συμφερόντων των αστυνομικών μελών μας, αλλά και για την καλύτερη και πιο εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, καθώς και την παροχή καλύτερης αστυνόμευσης σε όλο το Νομό, να εφαρμοστεί η διάταξη του άρθρου 19 του Π.Δ. 100/2003 όσον αφορά την απόσπαση για την αντιμετώπιση εποχιακών ή έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών, με βάση και το υπηρεσιακό συμφέρον αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τον ανθρωποκεντρικό παράγοντα του εργαζόμενου αστυνομικού.

Έτσι χρειάζεται κ. Ταξίαρχε, για λόγους δεοντολογικούς, κοινωνικούς και σύμφωνα με τις αρχές της χρηστής διοίκησης, να εκδώσετε αποσπάσεις για την ενίσχυση του Α.Τ. Κ. Νευροκοπίου, με βάση το κριτήριο της επιθυμίας των ιδίων των Συναδέλφων, την απόσταση μεταξύ των υπηρεσιών των μετακινούμενων αστυνομικών και βέβαια, να μη μετακινηθούν Συνάδελφοι από υπηρεσίες που έχουν έλλειψη αστυνομικού προσωπικού, που βρίσκονται σε πρώτη γραμμή κατά του εγκλήματος και συνδράμουν τα μέγιστα στο αγαθό της ασφάλειας της κοινωνίας του Νομού μας.

                                                        

                                                            Για το Δ.Σ.

      Ο                                                                                                                 Ο

Πρόεδρος                                                                                              Γενικός Γραμματέας

ΠΙΤΣΙΚΟΓΛΟΥ Απόστολος                                                                                     ΖΛΑΤΟΣ Βασίλειος

                                                               

Είσοδος - Εγγραφή